eqphysio.dk
Equestrian Physio & Performance

Rytterfysioterapi

Hvorfor skal du benytte dig af rytterfysioterapi?

Når vi rider på vores heste, beder vi dem om at bære os på deres rygge. Vi skal være en god byrde at bære. Mangler du bevægelighed i kroppen og er usmidig eller mangler stabilitet, vil det gå udover din evne til at sidde godt på din hest. Din asymmetri vil sætte sig i din hest. Det gælder både på kort sigt, hvor det kan være svært for dig at få hesten korrekt rundt på banen, eksempelvis er den ene volte meget bedre end den anden, og på længere sigt, hvor din asymmetriske påvirkning på hesten, kan føre til skævheder og låsninger i hestens krop. 

Disse faktorer, manglende bevægelighed eller manglende stabilitet, kan over længere tid også være med til, at gøre det ubehageligt for dig selv at ride! Der er altså tale om indvirken på holdbarhed og glæden ved ridning hos både hest og rytter.

Få hjælp til at gøre noget godt for din krop, dig selv og din hest! 

Hvad er rytterfysioterapi hos eqphysio.dk?

Du bliver analyseret til hest og vi arbejder mod en løsning på de fund der er i undersøgelsen.
Ekvipagen møder opvarmet, og jeg analyserer først på hvordan du rider i den daglige træning. Her kan det være du bliver bedt om, at udføre forskellige øvelser med hesten, alt efter niveau og disciplin. Jeg kigger her på hvordan din krop arbejder, når du rider. Hvor er der nedsat bevægelighed og hvor er der nedsat stabilitet. Der hvor der er nedsat bevægelighed, korrigeres der, så din krop kan bevæge sig mere i det område i samspil med hesten. Der hvor der er nedsat stabilitet, altså for meget bevægelighed, arbejdes der modsat med, at du skal få mindre bevægelse og kunne stabilisere dig selv gennem effektiv muskelarbejde i din krop. 

Der korrigeres til hest eller på briks gennem øvelser og evt. behandling, der enten hjælper på stabiliteten eller den nedsatte bevægelighed

Du kan efter rytterfysioterapien selv arbejde videre med de fundne problematikker. Vil du have det maksimale ud af hjælpen fra fysioterapeuten, kan du efterfølgende starte op på et ryttertræningsforløb

Følg eqphysio.dk – Equestrian Physio & Performance på Facebook og Instagram!

Scroll to top