eqphysio.dk
Equestrian Physio & Performance

Charlotte Amby

Indehaver af eqphysio.dk – Equestrian Physio & Performance

– Autoriseret fysioterapeut 
– Dyrlægeeksamineret hestefysioterapeut og -osteopat 
– Oplært i brug af Equitech NMES elektroterapi 
– Registreret INDIBA Equine behandler
– FEI Permitted Equine Therapist 

Jeg har en professionsbachelor i fysioterapi og er autoriseret fysioterapeut med autorisationsnummer 0D004 fra Via University College Holstebro. Desuden er jeg dyrlægeeksamineret hestefysioterapeut. Uddannelsen er kun åben for autoriserede fysioterapeuter samt veterinærer, hvilket sikrer et højt fagligt niveau. Jeg er oplært i elektroterapibehandling til heste gennem Equi-Tech, der er førende i elektroterapi til heste i Danmark.
Desuden har jeg gennemgået træning og er registreret equine-behandler hos INDIBA. I 2022 er jeg, som 1 en ud af i alt 4 terapeuter i Danmark, godkendt som FEI Permitted Equine Therapist, og må derfor udføre fysioterapi til alle FEI-stævner inkl.. mesterskaber.Jeg holder mig løbende opdateret med nyeste forskning og viden gennem videnssøgning og deltagelse på kurser.

Jeg har redet, siden jeg var 10 år gammel – spring som ponyrytter og dressur siden jeg er kommet på hest. Jeg deltager i dressurstævner, og red i 2022 med ved Championatsfinalen for 6-års heste på min makker “Danse”, som jeg selv har uddannet fra nytilredet 4 års. I 2023 forventer jeg at debutere hende på MA/PSG-niveau.
Jeg brænder for at hesten skal have det godt i kroppen, og at vi begge er i stand til at yde vores bedste under træningen . Udover ridning har jeg de seneste 10 år trænet en stor del styrketræning, hvilket også var én af flere indgangsvinkler til en uddannelse som fysioterapeut. Jeg er fascineret af, hvordan man med rigtig træning, kan påvirke sin krop og præstation positivt. 

Jeg har redet en del ungheste for avlere, konkurreret og uddannet til og med M-niveau i dressur og været ansat som rytter på et stutteri i Australien. 

På det helt personlige plan er jeg gift, og har en datter på snart 5 år. Vi bor i Mejrup lige udenfor Holstebro. 

Jeg er naturligvis medlem af Danske Fysioterapeuter og Danske Hestefysioterapeuter.

Kirsten Grønbæk Lassen

-Autoriseret fysioterapeut 
– Dyrlægeeksaminert hestefysioterapeut 
– Oplært i Equitech NMES elektroterapi 
– Oplært i brug af INDIBA 
– Arbejder for eqphysio.dk hver fredag – resten af ugens dage som fysioterapeut hos Thommysminde. 

Mit navn er Kirsten G. Lassen, jeg er 25 år gammel og bor på en gård i Bording med mine 4 Dansk varmblods heste og 2 ponyer. Jeg har i mange år ønsket at arbejde med heste, så da jeg opdagede muligheden for at blive hestefysioterapeut, var jeg ikke i tvivl om, at det var den vej jeg skulle. Derfor startede jeg på uddannelsen som human fysioterapeut som jeg afsluttede i januar 2021, hvorefter jeg startede på hestefysioterapeut uddannelsen i marts samme år.

Jeg er opvokset med heste, da de har været en interesse for hele familien. Mine forældre har avlet Dansk varmblodsheste som jeg har tilredet og senere startet til stævner. Som hesterytter har jeg redet LB springklasser samt MB0 dressur. Som ponyrytter jeg har derudover også redet jagter/terrænspringning. Generelt nyder jeg at lave en alsidig træning med mine heste for at styrke dem fysisk, samt for at holde min egen og deres motivation for træningen høj.

Sideløbende med mit job som hestefysioterapeut, arbejder jeg på en klinik hvor hesten  indgår som et væsentligt element i træningen af børn og voksne med forskellige fysiske udfordringer. Derudover har jeg opnået en bred erfaring indenfor mange områder af fysioterapien.

Jeg er naturligvis medlem af Danske Fysioterapeuter og Danske Hestefysioterapeuter.

Følg eqphysio.dk – Equestrian Physio & Performance på Facebook og Instagram!

Scroll to top